Hoe snel groeit een nagel?

De nagel groeit continue. De nagel groeit ongeveer 2 a 3 mm per maand. 's Zomers groeit de nagel sneller dan in de winter.

Kunnen heel ver afgebeten nagels ook verlengd worden?

Ja, ook al zit er nog maar een randje van 2 millimeter.

Kun je alles blijven doen met kunstnagels?

Ja, je kunt alles blijven doen maar je moet wel rekening houden met kunstnagels. Je mag ze niet gebruiken om er bijvoorbeeld een blikje mee open te trekken. Je moet meer met je vingertoppen werken en niet met je nagels. Als je merkt dat je je nagels vaak stoot dan zijn ze te lang. Vijl ze een stukje korter of vraag dit aan de nagelstyliste. Je mag kunstnagels nooit knippen want dan barsten ze. Gebruik een grove vijl. Draag handschoenen bij klusjes waarbij je je nagels kunt beschadigen.

Hoe houdt je je nagels schoon?

Onder lange nagels blijft sneller vuil zitten dan onder korte. Gebruik dagelijks een nagelborstel of een oude tandenborstel om je nagels schoon te borstelen.

Mag je aceton gebruiken om je nagellak eraf te halen

Nee, fiberglasnagels worden dof als je aceton gebruikt. Gebruik een nagellakremover zonder aceton.

Als je geopereerd moet worden, moeten je kunstnagels dan verwijderd worden?

Nee, ze mogen alleen niet gelakt zijn tijdens de operatie. Het gaat namelijk om de kleur van de nagels. Bij een behandeling zorgen we ervoor dat de nagels schoon zijn en transparant en hoogglans gepolijst . Waarschijnlijk zien ze in het ziekenhuis niet eens dat het kunstnagels zijn, zo natuurlijk zijn fiberglasnagels.